Акценти
Начало / Образование / Великденският  спортен турнир на  ВВВУ „Георги Бенковски” приключи (снимки)

Великденският  спортен турнир на  ВВВУ „Георги Бенковски” приключи (снимки)

Празничният спортен турнир на ВВВУ „Георги Бенковски”, посветен на светлите Великденски празници, завърши. Седмица продължиха състезанията по осем вида спорт.

Интерес предизвикаха не само емоционалните срещи по футбол и волейбол между отборите от всеки курс. Джитбол и стрийтбол имаха не по-малко почитатели. Състезателите на тенис на маса и тенис на корт водиха оспорвани битки по двойки и сингъл. Тишината съпътстваше шахматистите . Особена, напрегната тишина в съперничеството между отбор „REGINA” и  отбор  „STALKER”от военно-приложната игра „AIRSOFT”.

Програмата на турнира и организацията на срещите бе поета изцяло от Курсантско-студентския съвет с председател к-т ст.серж. Ани Русева. Самата тя и колегите й от Съвета – ст.серж.Николай Костадинов ,мл.серж. Стефани Асенова, ст.серж.Стефан Кожухаров, мл.серж.Камен Димитров бяха в ролите на организатори на турнирите по различни спортове , капитани на отбори или състезатели.

Подкрепа оказа командването на Училището чрез логистичните си звена , както и командването на курсантската рота.За провеждане на военната симулация по Airsoft съдействаха кап.Иван Димитров и ст.лт.Георги Георгиев от SABERTOOTH.

В състезанията се включи и Началникът на ВВВУ „ Георги Бенковски” Бригаден генерал Юлиян Радойски, по airsoft, тенис на корт и тенис на маса и даде пример ,че младостта не е възраст , а отношение към живота.

 Всеки турнир си имаше  свое наименование ,с чувство за хумор – от Пролетен спортен турнир „Георги Бенковски”/стрийтбол, шах,/,Пролетен турнир „Айде чиче”/джитбол/, Футболен и волейболен турнир „ Под карантина”, Турнир „ Хилка Ковид”/тенис на маса/, Спортен турнир „Великден OPEN”/тенис на корт/до Великденски турнир по “AIRSOFT”.Както и своя грамота, с чийто дизайн се ангажираха ст.серж. Емилияна Стоилова-волейбол, футбол ,мл.серж .Стефани Асенова-тенис на маса,ст.серж.Георги Димитров – тенис на корт,с-на Илиян Абулибде– стрийтбол, с-на Евгений Христозов–еърсофт, с-на Владимир Йорданов- джитбол, мл.серж.Радостин Павлов.-шах.

Във Великденския спортен празник участваха курсанти от първи до пети курс и от всички специалности. Най-впечатляващи бяха изявите и успехите на 4-ти курс , а от специалностите –на „Ръководител въздушно движение „.

За историята на празника остават фото и видео материалите на ст.серж.Ивелина Колева,ст.серж. Ани Русева, мл.серж. Стилиян Драгошински, ст.серж.Ралица Иванова и к-т Кристияна Николова.

Победителите бяха отличени с купи и грамоти на специална церемония .

На фейсбук страницата /https://www.facebook.com/VVVU.G.Benkovski/ и в сайта на ВВВУ „Георги Бенковски”/ https://www.af-acad.bg/ ще има обобщаваща информация и фотогалерия по всеки спорт.

Валя Минкова, старши експерт  връзки с обществеността

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...