Акценти
Начало / Общество / ВАС отмени по-високия данък сгради и данък МПС

ВАС отмени по-високия данък сгради и данък МПС

Днес Върховният административен съд е излязъл с окончателно решение да бъдат отменени по-високите ставки на данък сгради и данък за МПС. Това съобщи чрез Фейсбук общинският съветник Георг Спартански, който през януари миналата година внесе в Административен съд – Плевен решението на Общински съвет-Плевен от 22.12.2011г. за увеличаването на дънъците върху недвижимите имоти и леките автомобили.

В края на март Административният съд в Плевен излезе с решение, с което отмени Наредбата за изменение и допълнение на Наредба 20 и така новите, по-високи данъци бяха отменени като незаконосъобразни. Решението беше обжалвано във ВАС, който днес се е произнесъл с окончателно решение за отмяна на по-високите данъчни ставки.

„Управляващите от ГЕРБ-Плевен обжалваха решението на Плевенски административен съд пред Върховния административен съд на Република България, с процедурни юридически хватки протакаха въпроса в продължение на близо година, за да продължават да се събират от плевенчани по-дълго време по-високите, незаконосъобразно определени данъци”, казва в социалната мрежа Георг Спатански и допълва, че е изпълнил своето обещание към гражданите.

От днес данъците се връщат на нивата от 2011 година и всички граждани, които не са платили тези данъци за 2012г., имат право да ги платят по старите нормативи от 2011г.,а така също да заплащат дължимите данъци за 2013 г.отново по нормативите от 2011г., обяснява Спартански.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...