Акценти
Начало / Култура / Варненски художници ще гостуват в Арт център – Плевен

Варненски художници ще гостуват в Арт център – Плевен

Арт център

В началото на месец април 19 варненски художници ще представят творчеството си пред плевенска публика. Те ще гостуват с творбите си в Арт център –Плевен от 2 до 28 април, съобщи кураторът на изложбата Виктория Митева.

„Да представяш дори част от творчеството на артист е отговорно и много приятно предизвикателство. Благодаря за поканата на Арт Център Плевен и лично на Огнян Кузманов, за гласуваното доверие към мен, да подбера част от художниците, творящи във Варна и да запозная плевенската общественост с малка част от тяхното творчество”, споделя Виктория Митева.

В Плевен ще бъдат представени живописни произведения и скулптури на автори, творящи в различни стилове и жанрове, с различен почерк и въздействие, далеч не запълващи палитрата на разнообразието на артистичността във Варна.

Творбите са подбрани по конкретни сюжети. „Желанието ми бе да бъде усетена морската автентична атмосфера, пресъздадена с различни похвати, техники и най-вече индивидуални почерци на създадените произведения”, изтъкна Митева.

В експозицията ще бъдат представени двама скулптори и 17 художника, изявяващи се в сферата на живописта – Александър Бузилов, Валентина Чернева, Васил Василев, Васил Пенчев, Венцислав Марков, Веселин Чакъров, Деян Димитров, Димитър Тумбалов, Иван Обретенов, Камен Димитров, Мария Чакърова, Милен Маринов, Петя Папазова, Пламен Монев, Радко Мурзов, Светлин Ненов, Христо Петров, Христо Христов, Цанко Цанков.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...