Акценти
Начало / Последни новини / Вариант 2 беше изтеглен на изпита по биология в Медицинския

Вариант 2 беше изтеглен на изпита по биология в Медицинския

В 7.45 ч тази сутрин в зала „Асклепий” на Ректората на Медицински университет – Плевен беше изтеглен вариантът за изпита по биология за специалностите „Медицина” и „Фармация” в университета. Кандидат-студентката Веселина Костова Грилова от Котел изтегли изпитен вариант номер 2.

Вариантът за теста беше изтеглен измежду подготвени пет.  Минути преди началото на изпита в присъствието на журналисти и родители беше отворена запечатаната каса, в която се съхраняват тестовете по биология. След като беше изтеглен този, върху който ще работят кандидат-студентите, един родител провери и потвърди, че всички варианти са различни.

IMG_3471изпит биология

За първа година изпита по биология се провежда в нов формат – изцяло в тестови вариант. Съдържа 50 въпроса с различна трудност от учебното съдържание  по биология за 8, 9 и 10 клас.

„Поздравявам ви, че избрахте нашия университет – университета на иновациите  и модерните технологии, с признат авторитет в много страни от всички континенти. Поздравявам ви също за избора на професия  – тази на лекаря и на магистър-фармацевта. Професии, които са сред първите десет във всички световни класации на най-добрите професии” – с тези думи се обърна към кандидат-студентите в зала „Асклепий” зам.-ректорът по учебната дейност проф. М. Александрова.

IMG_3475изпит биология

При тегленето на изпитния вариант присъстваха ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов; деканът на Факултет „Медицина” проф. д-р Аспарух Аспарухов, председателят на Комисията за оценяване на конкурсните работи по Биология – доц. Милена Атанасова, председателят на Техническата комисия за прием на кандидатстудентски документи  Виржиния Лазарова, родители на кандидатите и журналисти.

IMG_3466изпит биология

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...