Акценти
Начало / Общество / Валентина Матвиенко пристигна на кратко посещение в Плевен

Валентина Матвиенко пристигна на кратко посещение в Плевен

Председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация Валентина Матвиенко пристигна днес на кратко посещение в Плевен. То е в рамките на визита й в страната ни по покана на председателя на Народното събрание Цецка Цачева.

В 14.10 часа Валентина Матвиенко беше посрещната от кмета проф. д-р Димитър Стойков и областния управител Иван Новкиришки. Малко преди това двамата посрещнаха председателя на Народнато събрание Цецка Цачева. Освен поздравления за празника 24 май, г-жа Цачева получи и сърдечни пожелания по повод личния й празник – днес тя има рожден ден.

След посрещането им, Валентина Матвиенко и Цецка Цачева поднесоха венци пред мавзолея костница „Св. Георги Победоносец”. На входа на мавзолея те бяха посрещнати от почетна гвардейска част. Прозвучаха химните на Руската федерация и на Република България.

Председателят на Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация и водената от нея делегация ще посетят Панорама „Плевенска епопея 1877”, където ще поднесат цветя пред паметника на ген. Скобелев.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...