Акценти
Начало / Общество / Б.Т.Р., Ансамбъл „Чинари” и ФА “Димум” с концерти за Празника на Белене

Б.Т.Р., Ансамбъл „Чинари” и ФА “Димум” с концерти за Празника на Белене

В четири последователни дни ще бъде отбелязан Празникът на Белене и 51 години от основаването му като град. Празничните дни ще започнат на 3 септември, четвъртък, от 11:00 часа с откриване на изложбата „Плетива и гоблени от ръцете на Пенсионерски клуб „Надежда”. На 4 септември, петък, от 9:00 часа ще се проведе церемония по именуване на Спортна зала по борба „Тодор Генчев”, а от 10:30 часа ще започне Турнир по борба – “Петър Мънев” с участието на спортните клубове ”Класик” – Белене, “Ботев” – Враца, “Черноморец“ – Бургас, “Оряхово”, „Левски” – София, „Селановци” на стадион “Гигант”. В 11:00 часа публично ще бъде представян Алманах “100+ причини да се гордеем, че сме беленчани” и „Птеродактили” – пейзажна лирика от Дунав, нова стихосбирка на Божидар Богданов. От 16: 00 часа ще бъде откриването на фотоизложба “Белене-калейдоскоп на времето” на алеята пред Община Белене, а в 18:00 часа ще започне „Мото Рок фест” – част I на сцената до стадион “Гигант”. Официалното откриване на празниците с концерт с участието на ФА “Димум”, самодейци и изпълнители от община Белене и Етрополска духова музика ще започне в 19 часа на площад ”България” .
В съботния ден – на 5 септември, честванията ще започнат в 10:30 часа с “Прощъпалник” пред Община Белене, а в 11:00 часа на площад „България” демонстрация ще направят от Йога клуб “Лотос” – Плевен. От 18:00 часа ще започне втората част на „Мото Рок фест” на сцената до стадион “Гигант”. От 19:30 часа ще започне „Боби Шоу” – музикална програма, фокуси, клоуни и други изненади на площад ”България”, а от 21:00 часа на същото място Ансамбъл “Чинари” ще изнесат спектакъла „Болярите на танца”.
На 6 септември, неделя, тържествата ще започнат в 10:00 часа с откриване на изложба на творчество на децата от лятната група при ОДК, а половин час по-късно ще започне детско шоу с аниматори и велосъстезание на площада пред ОДК. От 20:00 часа на сцената на площад „България” ще започне концерт на Квартет “Интро”, а от 21:30 часа мероприятията ще продължат с рок динозаврите от Б.Т.Р., след което празничните дни ще бъдат закрити с пъстра заря.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...