Акценти
Начало / Крими / Бързи производства срещу трима пияни шофьори

Бързи производства срещу трима пияни шофьори

На 1 ноември 2017 година в РУ – Левски е започнато бързо производство срещу 38-годишен от село Крушари, област Добрич, информира МВР-Плевен. На 25 октомври 2017 година около 02.10 часа в град Левски по улица „Александър Стамболийски“ е управлявал лек автомобил „Митсубиши Паджеро“, с концентрация на алкохол 1,81 на промила. Това е заключение на химическа експертиза. Уведомен е районен прокурор при РП – Левски. За престъпление по чл. 343 „б“, ал.1 от НК. Работа по случая продължава разследващ полицай.

На 31 октомври 2017 година в 19,45 часа на пътя Плевен – Ловеч служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР Плевен посещават ПТП с „Опел Астра“. При извършената проверка на водача – 61-годишен от София, се установява, че управлява лекия автомобил с концентрация на алкохол 2,99 промила, уточни пресцентъра на полицията. Това е установено с техническо средство „Дрегер алкотест“ . 61-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е  прокурор при РП Плевен. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК, по което продължава работа разследващ полицай.

На 1 ноември 2017 година в Първо РУ – Плевен е започнато бързо производство срещу 52-годишен плевенчанин, казаха полицаите. На 27 октомври в 23:30 часа в град Плевен на улица „Св. СВ. Кирил и Методий“ е управлявал „Мерцедес“ след употреба на алкохол – 3.51 промила. Проверката е извършена от екип на сектор „Пътна полиция“ при ОДМВР-Плевен. Уведомен е прокурор от РП-Плевен. За престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК продължава работа разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...