Акценти
Начало / Крими / Бързи производства за двама пияни шофьори от Пордим и Ореш

Бързи производства за двама пияни шофьори от Пордим и Ореш

На 28 февруари  в РУ – Пордим е започнато бързо производство срещу 49-годишен местен жител. На 28 февруари в град Пордим около 08.08 часа е управлявал лек автомобил „Мерцедес 190 Е“ с концентрация на алкохол в кръвта 1,74 промила. Около 08,43 часа, на второкласен път от град Пордим в посока село Згалево е зад волана на същия автомобил с концентрация на алкохол в кръвта 1,55 промила.

Проверките са извършени с техническо средство „Дрегер алкотест“. Нарушителят е задържан за 24 часа. Уведомен е прокурор. За престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1, във връзка с чл. 26, ал. 1 от НК продължава работа разследващ полицай.

На 27 февруари във Б юро РУ Плевен е образувано бързо производство, за това че на 26 февруари 2017 година в град Плевен ж.к. . Сторгозия“, при проверка на водача на лек автомобил „Мерцедес“ 1 22-годишен от село Ореш, | установено, че управлява с 1.40 промила алкохолна концентрация.

Проверката е извършена с техническо средство – дрегер алкотест. Уведомен е дежурен районен прокурор при РП-Плевен за престъпление по чл.343 „б“ ал.1 от НК.

Работа по случая продължава разследващ полицай.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...