Акценти
Начало / Култура / Български рок групи на една сцена с Дуги Уайт в Левски

Български рок групи на една сцена с Дуги Уайт в Левски

Кметът на Община Левски Любка Александрова се срещна днес с медиите по повод предстоящия втори младежки рок фестивал „YOUTH MUSIC FEST“, който ще се проведе на 9 септември.

Любка Александрова сподели, че фестът ще се реализира под патронажа на председателят, на Държавна агенция за закрила на детето – Офелия Кънева. Идеята им за това музикално събитие е с цел, за да се подаде ръка на младите таланти, да им се даде възможност  и шанс, чрез който да покажат своята любов към рок музиката. В България има много деца, които имат нужда от подкрепа.

Фестивалът ще започне от 18 часа на стадиона, на град Левски. Водещи на събитието ще бъдат Веселин Плачков ( младши) и Стенли Стефанов. Участие в концерта ще вземат четири групи от Шумен, Белене, Левски и Троян. Техен ментор ще бъде създателят на група „Кикимора“ Николо Коцев.

За всички фенове на рок музиката от 20 часа на сцената участие ще вземе вокалиста на „Рейнбоу“ Диги Уайт и група „Кикимора“. Шотландският рок певец  Дуги Уайт е соло вокалист в световното турне на  Джон Лорд – основателят на „Дийп Пърпъл”, вокалист е на „Рейнбоу“ от 1994 до 1997г.,  записва 5 албума с група Корнърстоун ,  вокалист на групата „Райзинг Форс“ на Ингви Малмстийн  и през тази година пее с Майкъл Шенкер и двама бивши членове на „Скорпиънс”.

В програмата на фестивала ще се включи и кметът на град Каварна Цанко Цочев, който е съпричастен към рок феста  и ще представи своята книга „Кметълски истории“, сподели още Любка Александрова.

Тази година за организирането на фестивала са използвани по-малко средства, но въпреки това кметът на Община Левски се надява и ще се радва, ако към събитието се присъединят повече почитатели на рок музиката.

Входа за всички ще бъде напълно свободен.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...