Акценти
Начало / Общество / България ще бъде домакин на форум на Лайънс клубовете от цяла Европа

България ще бъде домакин на форум на Лайънс клубовете от цяла Европа

ЛайънсПоредица от предстоящи мероприятия представи ръководството на Лайънс клуб – Плевен на срещна с представителите на местните медии, която се проведе по повод Деня на Лайънс в ООН. Празникът се отбелязва винаги през месец март, като само датата се променя. Към днешна дата членовете на организацията в световен мащаб са около 1.4 млн., членуващи в над 46 хил. клуба, в 210 държави. Организацията е създадена още през 1917 година, но едва през 1992 година е изграден клуб и в нашата страна. Преди по-малко от две години е основан и плевенският клуб, в който на този етап членуват само мъже.

Лилян Батолски – президент на Клуба в града ни, сподели, че през октомври 2016 година България ще бъде за първи път домакин на Еврофорум, в който се включват представители на организацията от цяла Европа и не само. Между 2000 и 3000 членове на клубовете се очаква да пристигнат в страната ни за важния форум, чиято основна цел е да се обмени опит и идеи между представителите на различните държави. Тъй като събитието е от съществено значение и е важно как ще се представим като домакин, трескавата подготовка за него вече е започнала.

Еврофорумът ще бъде съпроводен от конкурс, като избраният за нашата страна музикален инструмент е цигулка. Лилян Батолски подчерта, че ще има много работа около организацията, тъй като държавата – домакин, в която ще се проведе форумът тази година, е Германия и там със сигурност ще вдигнат високо летвата. За сравнение той посочи, че членовете на Клуба в Германия са над 56 хил., а тези в България са около 1000. За Плевен техният брой пък е съвсем скромен – едва 18 души, но се очаква съвсем скоро той да се увеличи.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...