Акценти
Начало / Политика / България има добри закони, проблемът е, че не винаги се спазват

България има добри закони, проблемът е, че не винаги се спазват

Проблемите в нашата държава идват не от липсата на добри законодателни текстове, а от това, че не винаги  се спазват и прилагат разписаните текстове. Това коментира председателят на Народното събрание Цецка Цачева в отговор на журналистически въпрос дали българското законодателство гарантира свободата на словото в българските медии.

Цецка Цачева каза още, че e било изключително важно достатъчно рано преди предстоящите това лято парламентарни избори да са ясни правилата, по които те ще се проведат. „В основната си част  това са правилата на Изборния кодекс, който парламентът прие през декември 2010 г., а приетите през тази седмица промени, които вече разписах, са в изпълнение на препоръките от ОССЕ и други международни организации, които са все в посока за повече демократичност, прозрачност, откритост и честност по време на изборите”, подчерта Цачева.  Тя изрази убеденост, че на предстоящите избори, благодарение на направените промени, на всяка политическа сила  ще бъдат гарантирани равни права за участие. Казвайки това, председателят на парламента пожела успех на всички в предстоящата  надпревара.

Цецка Цачева, в качеството си на патрон на националните тържества по повод Освобождението на България, беше в  плевенското село Брестовец, което днес, 16 февруари, отбеляза 135 години от Освобождението си.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...