Акценти
Начало / Общество / Бъдещето на пазара на колите и на Медийния център обсъжда днес местният парламент

Бъдещето на пазара на колите и на Медийния център обсъжда днес местният парламент

Днес Общинският съвет на Плевен се събира за редовно заседание по предварителен дневен ред от 38 точки. Сред тях е отчетът за дейността на местния парламент, който ще направи председателят Мартин Митев. Кметът Георг Спартански ще представи отчета за изпълнение на общинския Бюджет 2017.

Този месец Общинският съвет ще обсъжда няколко предложения, свързани с дейността на общински дружества.

Днес съветниците ще трябва да се произнесат и по предложението за споразумение за сътрудничество с „Фреш Медия България” АД – гр. София. То касае Общинския медиен център и неговото бъдещо развитие.

Общинският съвет ще обсъжда предложение и за кандидатстване пред ПУДООС за финансиране на проекта за закриване и рекултивация на съществуващо общинско депо за битови отпадъци на територията на общината. Две са предложенията този месец за включване на учебни заведения в списъка на средищните училища за новата учебна година. Те са за Обединено училище „Антон Страшимиров” в село Бохот и за Обединено училище „Св.Св.Кирил и Методий” в село Търнене.

Точка 22 в дневния ред е предложение за определяне на ново място за пазар на колите в Плевен. Съветниците ще обсъдят възможността пазарът да се организира на площадката пред входа на стадион „Плевен“, като стопанисването му да бъде възложено на общинската фирма „Тибор“.

Четири са питанията на това заседание, внесени от общински съветници. Те се отнасят до граждански договори на общински служители и участието им в екипите за управление на европроекти, за косенето на тревните площи и третирането срещу кърлежи в Плевен и населените места в общината, за безстопанствените кучета и за неделния пазар край зала „Балканстрой“.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...