Акценти
Начало / Общество / Бъдещето на абитуриентите в неравностойно положение обсъдиха днес на дискусия в Плевен

Бъдещето на абитуриентите в неравностойно положение обсъдиха днес на дискусия в Плевен

Общо 55 абитуриенти от област Плевен, които са в неравностойно социално положение, ще имат мечтаната бална вечер благодарение на инициативата на Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ – Фестивал на красотата – Плевен 2016. Това обяви днес председателят на Сдружението Слави Михайлов по време на среща – дискусия на тема „Перспективи за развитие на младежи в неравностойно положение след завършването им на средно образование“. В дискусията участва и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Фестивал на красотата – Плевен 2016 се провежда под патронажа на народния представител от Плевен Владислав Николов, който днес също се включи в срещата, заедно с областния управител Ралица Добрева, кметове на общини от областта, представители на социални институции и др.
В началото на срещата Михайлов изказа благодарност към всички институции и дарители, помогнали за осъществяване на благородната кауза 55 зрелостници от областта да имат мечтания бал. Персонална благодарност бе изказана към председателя на Общински съвет – Плевен Мартин Митев, който тази година подпомага със средства обличането на трима абитуриенти от Плевен. „Радвам се, че толкова кметове на общини от област Плевен подкрепят тази благородна инициатива, в която обещавам да съм активен участник и в следващите година“, заяви на срещата Мартин Митев. Той обърна внимание на това, че вижда възможности за разширяване на фестивала, като в него се включат с дарения и общинските фирми по места. „Колкото повече сме тези, които подкрепяме инициативата, толкова повече деца в неравностойно положение ще бъдат зарадвани. Предполагам, че тези деца не са имали много хубави моменти в живота си досега и заслужават тази искрица радост, която ние можем да им подарим от сърце“, заяви Мартин Митев и пожела догодина децата, на които ще се помогне, да бъдат поне 70.
По време на дискусията за перспективите за развитие на младежите в неравностойно положение след завършване на средно образование, председателят на местния парламент сподели и позицията си, че бъдещите зрелостници ще имат по-добра реализация в живота, ако получават и нужната добра професионална подготовка още в училище.
„В началото започнахме с подкрепата на 15-20 деца, тази година вече помагаме на 55 абитуриенти. Надявам се догодина да можем да помогнем на още повече млади хора в неравностойно положение“, заяви на срещата и депутатът Владислав Николов. Той получи и писмо, адресирано до него от кабинета на вицепрезидента Маргарита Попова, в което се изразява подкрепа за каузата и начинанията в помощ на социално слабите младежи.
Своята подкрепа за Фестивал на красотата – Плевен 2016 засвидетелства и областният управител Ралица Добрева, която подкрепя инициативата за втора поредна година. Радвам се, че кампанията се разраства и с всяка следваща година получава все по – голяма подкрепа, заяви Добрева.
Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ организира днес и благотворителен концерт-ревю, на който ще бъдат събрани още дарения за абитуриентите.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...