Акценти
Начало / Общество / БЧК – Плевен отчете дейността си за 2015-а

БЧК – Плевен отчете дейността си за 2015-а

Общото събрание на областната организация на БЧК – Плевен проведе днес Годишна отчетна сесия. Срещата откри д-р Максим Гайдев – председател на Областната организация на БЧК – Плевен. Председател на сесията беше д-p Славчева – председател на Общинската организация на БЧК – Белене. Преди да пристъпят към отчета за работата на Плевенската Червенокръстка организация за 2015г., присъстващите бяха приветствани от поздравителен адрес, изпратен от областния управител на Плевен Ралица Добрева.

Официални гости на събитието бяха маг. фарм. Христо Григоров – председател на БЧК, доц. д – р Красимир Гигов – генерален директор на БЧК, д-р Елза Пачева – Община Плевен, д-р Атанас Гарев – директор на РЗИ – Плевен, д-р Ирина Джикова – РЗИ – Плевен, Лидия Арнаудова – активист- доброволец и представител на СОУ „Димчо Дебелянов“ – гр. Белене, Бистра Кралева – председател на Пенсионерски клуб „Надежда“ гр. Белене, Калина Кънчева и Вероника Спасова – преподаватели от МК – Плевен.

Дневният ред на заседанието включваше и доклад на мандатната комисия за пълномощията на делегатите, отчет на бюджет 2015 г., отчет на контролната комисия за 2015г., приемането на План за работа в Плевенската Червенокръстка организация за 2016г. и приемане на бюджет на Плевенската Червенокръстка организация за 2016г..

Червенокръстците отчетоха, че през изминалата година в областта на социално-здравната дейност към „Деца в риск” на учащи се 200 деца от социално слаби семейства до 18 годишна възраст са предоставени хранителни пакети на стойност по 10 лева, в навечерието на Коледа. Фонд „Милосърдие” е подкрепил трима уязвими граждани от Плевенска област, потърсили помощ от БЧК, през 2015 година.

БЧК отчет

Фонд „Деца пострадали при ПТП” е предоставил общо 2 400 лв. на семействата на 4 деца, пострадали при пътнотранспортни произшествия, в подкрепа на лечението и възстановяването на децата.

През годината са организирани и шест замервания на костна плътност, за превенция на остеопорозата, в Плевен и общините Никопол, Долни Дъбник и Белене. Обхванати са 174 човека, от които 98 в работоспособна възраст.

През 2015-а са преминали и през обучителен курс по Първа Долекарска Помощ общо 2069 човека.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...