Акценти
Начало / Общество / БЧК и БПЦ организират благотворителна акция за пострадалите от наводненията

БЧК и БПЦ организират благотворителна акция за пострадалите от наводненията

църква Свети Николай Плевен

Българският Червен кръст и Българската православна църква, с благословението на българския патриарх Неофит, организират съвместна благотворителна инициатива в подкрепа на пострадалите при последните наводнения в страната.

 На 15 август 2014 г., в деня на един от най-големите християнски празници Успение Богородично, от 9 до 12 часа доброволци на БЧК с отличителни знаци ще присъстват с дарителски касички по време на тържествената литургия в и около храмове в София, Враца, Габрово, Кюстендил, Плевен, Пазарджик, Ст. Загора, Търговище, Хасково, Русе, Смолян, Сливен, Банско, Гоце Делчев и др.

В Троянския манастир Негово Светейшество Неофит, Патриарх Български и Митрополит Софийски, ще отслужи Света Божествена литургия с молебен за благоденствието на българския народ и ще благослови съвместната благотворителна акция. По инициатива и с благоволението на Негово Преосвещенство Сионий, Епископ Велички, игумен на Светата обител дарените средства от миряните за празника на Света Богородица, ще бъдат предоставени на бедстващите в Мизия.

 Днес Софийската Света Метрополия изпрати два микробуса с минерална вода и дезинфектанти в помощ на хората в Мизия.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...