Акценти
Начало / Култура / Булчинска рокля за 3 000 евро показват на сватбено изложение в Плевен

Булчинска рокля за 3 000 евро показват на сватбено изложение в Плевен

На Първа пролет в Плевен ще отвори врати сватбено изложение, в което ще се представят над 30 участници от цялата страна. В продължение на три дни – от 22 до 24 март, в Художествена галерия „Илия Бешков” на едно място ще бъдат събрани и представени фирми за сватбени ритуали, за фото- и видеозаснемане, за озвучаване и артистично осветление, за сватбени шатри и лимузини.  Целта ни е да представим водещи фирми в бранша на сватбените ритуали и по този начин да помогнем на младите хора да се ориентират при избора на сватбена агенция, изграждайки у тях високи естетични критерии към този вид услуга, обясни Правда Маринова, председател на Националното сдружение на сватбените услуги и агенти, което е организатор на изложението.

В програмата на изложението са предвидени презентации на сватбени водещи, сватбен кетъринг, на букети и цветни аранжировки,  а също и на различни сватбени аксесоари.  Всеки ден ще има демонстрация на грим и прически. Включено е и ревю на булчински рокли.

Богатата съпътстваща програма на изложението включва експозиция, показваща булченските рокли през годините. Посетителите ще могат да видят ръчно изработена бутикова рокля за 3 000 евро, а най-старият модел  е от 70-те години на миналия век. Ще бъде организиран фотоконкурс за най-добра сватбена снимка, а голямата награда на изложението ще е „Храбри младоженци”, която ще бъде връчена на смелчаците, които сключат брак по време на изложението. Наградата за тях ще е безплатна сватбена украса.

Специални участници в изложението ще са проф. д-р Георг Краев, доц. д-р Здравко Петров и Митко Новков, които ще организират профистудио за речева култура,  сценично поведение и етнография  за сватбените агенти .

Тържественото откриване ще е от 17.30 часа на 22 март с участието на Вики от „Мастило”, а от 20.30 часа ще започне празничната заря.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...