Акценти
Начало / Политика / БСП издигна Момчил Спасов за кандидат за кмет на Белене

БСП издигна Момчил Спасов за кандидат за кмет на Белене

На пресконференция днес председателят на предизборния щаб Румен Петков представи Момчил Спасов, който ще е кандидатът на БСП за кмет на Община Белене в предстоящите на 29 септември частични местни избори там. Момчил Спасов е единодушно номиниран на заседание на Общинския партиен съвет в Белене в конкуренцията на няколко други сериозни кандидатури, отбеляза  Румен Петков и подчерта, че се очакват тежки избори в Белене, тъй като всяка партия, която се включи в тях, ще се стреми да докаже, че разполага с обществено доверие и подкрепа. Сред аргументите Момчил Спасов да бъде номиниран на първо място Петков постави неговия  професионален път и опит, който той е натрупал, въпреки сравнително младата си възраст – 39 г. Момчил Спасов се радва на голямо признание в експертната общност, подчерта Румен Петков и допълни, че кандидатурата му може да фокусира много сериозна обществена подкрепа както от страна на работодателите, така и от страна на синдикатите, също и от представителите на неправителствените организации.

В момента Момчил Спасов е временно изпълняващ длъжността кмет на Община Белене, след като кметът в пет последователни мандата Петър Дулев стана депутат в 42-то Народно събрание от квотата на БСП. Спасов е в екипа на Дулев от 2003 г., като е минал през рпазлични нива на административната йерархия. Не е член на БСП.

За него Петър Дулев каза, че го познава като добър експерт, с активна позиция по основните проблеми на Община Белене. Момчил Спасов е диалогичен, има добри партньорски контакти с всички институции на територията на общината, каза Дулев при представянето на кандидатурата на Спасов .

Момчил Спасов: Рестартирането на дейностите по изграждане на АЕЦ Белене – основен приоритет

Основният  приоритет за Община Белене остава рестартирането на дейностите по изграждане на АЕЦ „Белене”, заяви Момчил Спасов, като допълни, че това е приоритет и за област Плевен, и за цяла България.  „Това е проект, който може да доведе до създаване на работни места, да гарантира доходи, да гарантира бъдеще на младите хора в общината „Аз считам, че проектът може да бъде реализиран, независимо от „черния пиар” към АЕЦ „Белене” с много аргументи, които не отговарят на истината. Проектът АЕЦ Белене е икономически изгоден и ще се намери инвеститор за него, без да се изискват финансови ангажименти от страна на държавата”, каза Спасов.  Той каза, че с помощта на депутатите ще се опита да провокира отново дебата за АЕЦ Белене, както и да проведат срещи с министър-председателя във връзка с тази тема. „Ще настоявам парламентарната Комисия по енергетика да заседава в Белене, за да се запознае на място със ситуацията“, каза Спасов.

На следващо място сред приоритетите си той посочи завършване на всички проекти, по които работи в момента Община Белене. Те са на обща стойност над 110 млн. лв. при бюджет на Общината малко над 5 млн. лв.

Прочетете също:

Депутати от ДБ с приемна днес в Плевен

Народните представители Албена Симеонова, Стоян Михалев, Владислав Панев, издигнати от „Демократична България“ днес, 14 ноември,  ...