Акценти
Начало / Спорт / Бронз за плевенчанина Антон Златев от Европейското по билярд

Бронз за плевенчанина Антон Златев от Европейското по билярд

Антон Златев билярд

С бронзов медал се завърна плевенският състезател Антон Златев от участието си в Европейското първенство по билярд за юноши,  което се проведе от 1 до 8 август в град Порторож, Словакия. Новината съобщи за ИнфоПлевен Иван Каменарски, президент на Българската билярд федерация. Третото място юношата извоюва в дисциплината 8-ма топка. „Антон показа много добра игра, но шансът не беше на негова страна, за да постигне още по-добро класиране. Но лично аз съм доволен от представянето му”, коментира Каменарски. В другата дисциплина – 9-та топка, Антон Златев се класира 5-ти след много добра игра срещу едни от най-титулуваните състезатели.

По повод представянето на плевенския състезател Иван Каменарски е получил поздравления от представители на Европейската федерация по билярд и от други колеги, които са забелязали бързия напредък на нашия състезател.

„Тръгнах за това Европейско първенство с нагласа за добро представяне и това даде резултат, въпреки че не спечелих титлата, каквото беше голямото ми желание”, каза пък Антон Златев. Постигнатото в това състезание му е дало увереност, а поуките от него ще подкрепят стремежа му за постигане на още по-добро представяне в следващи турнири.

А такъв за Антон предстои през месец октомври в Кипър, където ще се проведе турнир по билярд от европейски ранг.

За да участва във европейския турнир в Порторож, Словакия,  Антон Златев получи финансова помощ от Община Плевен. Благодарни сме за оказаната подкрепа и със спечеленото трето място Антон показа, че заслужено е получил помощта, подчерта Каменарски.

билярд антон златевСнимки: личен архив

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...