Акценти
Начало / Последни новини / Бронзов медал за Кристиян Йоцов в Ловеч

Бронзов медал за Кристиян Йоцов в Ловеч

Едно трето място спечели плевенския клуб Изобор от държавния личен-отборен шампионат по борба класически стил за деца. Надпреварата се проведе в Ловеч и нея участваха над 200 състезатели от цялата страна. Треньорът Момчил Сирашки разчиташе на петима свои възпитаници от БК Изобор. От тях най-силно се представи Кристиян Йоцов, който спечели бронзов медал в категорията до 30 кг. Плевенчанинът участва в пет схватки, от които победи в четири. На полуфинала обаче не успя да надвие Борислав Кирилов от Надежда-2014 /Оряхово/.

„Доволен съм от представянето на Кристиян. Той тренира едва от година и това бе второто му състезание. Победи добри борци, сред които и синът на олимпийския шампион Армен Назарян – Гриша“, коментира Момчил Сирашки.

Друг негов възпитаник – Паоло Милков стана пети при 35-килограмовите, където битката бе между 22 борци. Плевенският състезател надви двама съперници. После отстъпи на станалия след това шампион Айредин Хюсеин от варненския Локомотив-93. Паоло започна добре схватката за третото място, но допусна да бъде туширан от Йордан Арнаудов от Локомотив /Пловдив/. „Паоло дебютира в тази категория. Той отстъпваше по-ръст на съперниците си. Освен това му липсва и опит. Подобно на Йоцов и той тренира едва от една година. Има обаче огромен потенциал“, уточни треньорът му.

Пета позиция и за Александър Коев от БК Класик /Белене/. В категорията до 47 кг той трябваше да се конкурира с 26 връстници. Спечели с туш срещу Иван Иванов от Камчия /Долни Чифлик/ и Християн Иванов от Ботев-93 /Враца/. Надвиха го шампиона Мартин Димитров от Бургас и Виторио Василев от Оряхово.

„Очаквах от Сашо да вземе медал. Липсва му опит и се притесни срещу по-едрия от него съперник от Оряхово“, заяви треньорът му Момчил Ганчев.

Именно бургазлията Мартин Димитров бе определен за най-техничен състезател на шампионата. Най-резултатен стана Димитър Рачев /кат. 42 кг/ от Крали Бимбалов /Царево/. Отборен шампион е Рилски Спортист /Самоков/. Призовата тройка допълват още Надежда-2014 /Оряхово/ и столичния Левски.

„Получи се силно състезание с много талантливи деца. За пореден път обаче Българската федерация по борба показа, че е мащеха за клубовете. Абсурдните изисквания децата да участват с международни паспорти спряха над 30 борци да дойдат в за състезанието“, каза Момчил Сирашки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...