Начало / Общество / Брези и ясен засадиха за Деня на Земята първите мъже на Плевен

Брези и ясен засадиха за Деня на Земята първите мъже на Плевен

Кметът – проф. Димитър Стойков, областният управител – Иван Новкиришки, техните заместници и председателят на Общинския съвет – Дарин Ангелов засадиха десетина фиданки в градинката до църквата „Света Троица” в ПЛевен. По този начин първите мъже на града се включиха в инициатива по повод Деня на Земята, който отбелязваме на 22 април.

Засадените дръвчета са брези, ясен и албиция и ще допълнят градинката, започната от предишната кметска управа.

Кметът проф. Димитър Стойков прикани плевенчани също да се включат в инициативата .” Нека не забравяме традициите си и хубавата българска поговорка, че всеки трябва да засади поне едно дърво в живота си”, каза той.

В най-скоро време ще започне реализирането на проект за създаване на детска площадка и малка градина около нея в район, близък до централната част на града, обяви още проф. Стойков.

Той призова всички граждани на Плевен и на населените места в общината да излязят на 12 май  и да участват в кампанията „Да почистим България”. От общинското и областното ръководство ще създадат необходимата организация и ще съдействат  да бъдат почистени нерегламентираните сметища в града и около него.

„Още веднъж приканвам хората да излезем заедно, да почистим около нас, да засидим дръвче, за да помогнем градът ни да стане по-зелен, по-чист и по-красив”, каза кметът.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...