Акценти
Начало / Образование / Ботевци с поредица мероприятия за съхраняване на българския дух и традиции

Ботевци с поредица мероприятия за съхраняване на българския дух и традиции

НУ „Христо Ботев“ – Плевен организира и участва в мероприятия, свързани с патриотичното възпитание на учениците, съхраняване на българският дух и традиции, съобщават от там. Те се провеждат по повод годишнината от обесването на Васил Левски и Националния празник на България – 3 март. Във връзка с това всеки първи учебен час за първа и втора смяна започва с химна на Република България, а в междучасията звучат патриотични песни.

Планирани са и различни мероприятия, първото от които е на 19 февруари. Тогава съвместно с НД „Традиция“ в ДКТ „Иван Радоев“ – Плевен от 16:30 ч. ще бъдат отбелязани 143 години от обесването на Васил Левски. След това на 21 февруари ученици от 3 и 4 клас ще участват във Втора Национална среща на клубовете „Млади възрожденци“, която ще се състои в ВА „Г. Ст. Раковски“ – гр. София, където клубовете ще представят своята дейност.

На 2 март, по повод Националния празник на България – 3 март, по инициатива на директора на училището Цветелин Горанов и педагогическият колектив на НУ „Христо Ботев“, съвместно с Дирекция Военноисторически музей – Плевен, е организиран Междуучилищен конкурс за ученици от 1 – 4 клас на тема „Син съм на земя прекрасна“ , който ще се проведе в Къща-музей „Цар Освободител Александър ІІ“ от 13:00 ч.  Наградените за лично творчество участници ще имат възможността да представят творбите си на 3 март от 17:00 ч. в Панорама „Плевенска епопея 1878 г.“ на тържество, организирано от Сдружение „Рицари без броня“, с участието на ученици от НУ „Христо Ботев“, посветено на Националния празник на България.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...