Акценти
Начало / Общество / Боряна Предолова ще е председател на РИК-Плевен

Боряна Предолова ще е председател на РИК-Плевен

20140810-133738.jpg

Боряна Предолова от Коалиция за България е предложена за председател на РИК-Плевен. За това се споразумяха представилите на политическите партии, които участваха днес в проведеното при областния управител заседание за определяне на състава на РИК за 15 многомандатен избирателен район, Информират от Областна администрация. На заседанието присъстваха представители на ПП„ГЕРБ”, КП„Коалиция за България”, ПП„ДПС”, ПП„Атака”, КП„Реформаторски блок” и КП”България без цензура, ВМРО-БНД,Земеделски Народен Съюз, Движение”Гергьовден”. Илиян Йончев припомни разпределението на квотите на партиите и коалициите в РИК, както и законовите изисквания ръководството да не е от представители на една политическа сила.
Участниците в консултациите се обединиха около предложението председател на РИК за 15 МИР да е представител на КП„Коалиция за България”, секретарят да е от ПП„ГЕРБ”, заместник-председателите да са представители на ПП„ДПС” и ПП„Атака”.
Изпратеното до ЦИК предложение за състава на РИК- Плевен е в състав председател: Боряна Предолова, заместник председатели: Василка Митева и Николина Добрева, секретар: Татяна Георгиева, както и 11 членове, допълнени от 6 резервни имена.
Съставеният протокол бе подписан от представителите на политическите сили. Той ще бъде предоставен в законовия срок на ЦИК.

Прочетете също:

Започва първата за годината обработка срещу кърлежи и бълхи

Третиране на тревни площи срещу кърлежи (дезакаризация) и бълхи (дезинсекция) ще се извърши при благоприятни ...