Акценти
Начало / Последни новини / Борците ни загубиха още на старта в Грузия

Борците ни загубиха още на старта в Грузия

Две от надеждите на класическата борба в Плевенско напуснаха световното първенство за кадети в Грузия още след първите си срещи. Става въпрос за възпитаниците на БК Изобор /Плевен/ – Иво Илиев и БК Класик /Белене/ – Теодор Домозинов, който в момента е състезател на столичния Левски.

В категорията до 54 кг Иво отстъпи с 1:3 на Муртазабаев от Казахсан.

При 76-килограмовите американеца Лаут надви с 8:2 Теодор.

За съжаление съперниците на борците ни не успяха да се класират напред за да ги изтеглят на репешаж. Така първенството за Иванов и Домозинов приключи още на старта.

Като цяло класиците ни не направиха добро представяне, тъй като не успяха да спечелят нито един медал.

В категорията до 58 кг Никълъс Сулев започна с успех срещу финландеца Кале Старк с 2:0, но после претърпя поражение от арменеца Минасян с 0:8 и приключи участието си.

При най-тежките до 100 кг Валери Иванов стартира с туш срещу Магакян от Армения, но после го пребори представителя на домакините Цецекеладзе с 3:1.

В категорията до 46 кг Иван Дамянов отстъпи на грузивеца Очигава с 0:7. Филип Радев претърпя поражение от иранеца Годжехенбейглу с 1:5.

При 69-килограмовите Захари Захариев започна силно, като победи казаха Магомедов с 3:1, а след това срази с технически туш 11:1 хърватина Пуклавец. На четвъртфиналите обаче получи травма срещу турчина Туран и се отказа.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...