Акценти
Начало / Култура / Борис Панкин кандидат за директор на плевенския театър

Борис Панкин кандидат за директор на плевенския театър

Режисьорът Борис Панкин, нашумял с назначението му за директор на Музикалния театър в София, което предизвика заплаха за бойкот от трупата, е подал документи за директор на театъра в Плевен. Това става ясно от негов пост в социалните мрежи. „Да, подал съм, и са приети документите ми в законния срок за новия конкурс за директор на Държавен драматично-куклен театър „Иван Радоев“ в Плевен”, пише Панкин под снимка на печат с входящ номер на документите му от 23.10. 2015г.

Срокът за подаване на документи изтече на 26 октомври. Това е пореден опит да бъде назначен директор на театъра в Плевен. Припомняме, че през месец юни миналата година тогавашният и сегашният директор Илко Иларионов се яви на конкурс, в който бе единствен кандидат, но не успя да събере необходимия минимум от 2/3 от максималния брой точки и остана временно изпълняващ длъжността. На обявения в началото на тази година нов конкурс кандидатите бяха цели пет, но резултатът – същият – никой не събра нужният брой точки.

Изискванията към кандидатите са да имат висше образование – образователно-квалификационна степен „Магистър” в областта „Изкуства” или „Хуманитарни науки”, а професионалното направление „Театрално изкуство” или „Филология”. Професионалният опит в областта на културата трябва  да е минимум 3 години, пише още в изискванията.

Конкурсът се провежда чрез разглеждане на представените документи и концепции за развитието на Драматично-куклен театър „Иван Радоев” – Плевен и събеседване.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...