Акценти
Начало / Последни новини / Борец на Изобор /Плевен/ мачка в Загреб

Борец на Изобор /Плевен/ мачка в Загреб

%d0%b1%d0%be%d1%80%d0%b1%d0%b0-%d0%b8%d0%b7%d0%be%d0%b1%d0%be%d1%80-%d0%b8%d0%b2%d0%be-%d0%b8%d0%bb%d0%b8%d0%b5%d0%b22Иво Илиев от плевенския клуб Изобор разби конкуренцията в балканиадата по борба класически стил – отборно за кадети. В хърватската столица Загреб той не даде шанс на съперниците си при 58-килограмовите. В това състезание Илиев направи дебют в тази категория. /Титулярната му е 54 кг./ Дори и при по-тежките Иво се справи без грешка. Борецът на Изобор започна с успех над представител на домакините – достатъчни му бяха 30 секунди за да вземе схватката с технически туш. По същия начин и за същото време надви съперник от Словения и се класира за финала. Там срещу него излезе шампиона на Хърватия и номер едно в Балканската лига. Иво обаче го разби – 8:3. В отборното класиране на състезанието България раздели първото място с тима на домакините.

„Започнах участието си в състезанието с леко притеснение. Преодолях го обаче много бързо. Спечелих първите две срещи с лекота. На финала беше по-трудно. Противникът ми поведе с 1:0, но аз бях максимално концентриран и уверен и до края нямах проблеми“, коментира победителят.

Треньорът му в плевенския клуб не крие радостта си от представянето на своя възпитаник. „Много съм доволен от победата на Иво. Постигна я срещу силни съперници. Той израства физически и за това решихме да участва в по-горната категория. Резултатът не се нуждае от коментар. Потенциалът му е на лице. Тепърва обаче ще преценяваме в коя категория ще продължи да се състезава“, уточни треньора Момчил Сирашки.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...