Акценти
Начало / Последни новини / Борец и треньор на СКБ Изобор ще представят България на EYOF в Азербайджан

Борец и треньор на СКБ Изобор ще представят България на EYOF в Азербайджан

Златният медалист от родния личен-отборен шампионат Теодор Георгиев /категория до 60 кг/ излиза на тепиха в столицата на Азербайджан – Баку. Там от 21-и до 27-и юли ще се проведе Европейски младежки олимпийски фестивал /EYOF/ за кадети. Възпитаникът на треньорите Петър Антов, Цоло Божилски и Момчил Сирашки в плевенския СКБ Изобор ще е един от двамата родни борци в класическия стил, които ще защитават честта на България в този спорт. Другият е врачанина Валентин Илиев /65 кг/.

Момчил Сирашки пък ще дава указания край тепиха. Схватките в борбата са от 21-и до 23-и юли. Участието на Теодор в Баку почти сигурно няма да му позволи да се бори на световното първенство, чийто домакин в периода 29 юли – 4 август е София.

52 състезатели, представители на 7 спорта – лека атлетика, спортна гимнастика, джудо, плуване, тенис, борба и волейбол /с отбори и при момичетата, и при момчетата/ ще представят България в Баку. С тях пътуват 15 треньори и петима рефери.

Състезания в EYOF са в 10 спорта, като освен изброените по-горе са още баскетбол, хандбал и колоездене. Очаква се в Азербайджан да стартират около 3600 спортисти.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...