Акценти
Начало / Последни новини / Борба! Плевен посреща шампионата за кадети в класическия стил

Борба! Плевен посреща шампионата за кадети в класическия стил

На 9-10 юни Плевен ще бъде домакин на държавния личен-отборен шампионат за кадети по борба в класическия стил. Очакват се в схватките на тепиха да участват около 200 борци от около 35 клуба. Подготовката за престижното състезание протича по план, а организацията е перфектна. Самото поверяване на домакинството означава, че родната федерация по борба е наясно, че в БК Изобор /Плевен/ се работи сполучливо. Поредното доказателство за това са скорошните успехи на състезателите от клуба – деца, момичета, момчета, кадети и кадетки. Паралелно с организационната, тече и спортно-техническа подготовка на отбора на домакините. Селекцията на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки е сред фаворитите в тази възраст. Именно кадетите са най-силните състезатели на Изобор. Трима от тях са национали Цветан Сирашки /кат.54 кг/, Николай Дзезов /кат.54 кг/ и Иво Илиев /кат.58 кг/. Цветан и Иво са водачи в националните ранглисти на категориите си.

Сирашки е шампион на България за 2016 и 2017 г. През миналата година е балкански вицешампион. Неизменен участник е в международните турнири, които са част от подготовката на националния отбор за предстоящите европейско /в Босна и Херцеговина/ и световно първенство /в Гърция/ през това лято. Цветан спечели златни медали в Белград /Сърбия/ и Букурещ /Румъния/ и завърши на 5 място в Измир /Турция/.

Иво няма загуба на роден тепих през последните две години и логично е национален шампион в тях. Спечели Балканската лига без загуба. Същото стори и на турнира в Белград. Завърши с бронзови медали турнирите в Румъния и Турция. През 2016 г. представяше България на европейско и световно първенство.

Николай е 4 пъти сребърен медалист у нас. Същото бе постижението му и на турнира в Сърбия. Сега на собствен тепих от тримата се очаква да затвърдят позициите си. Тандемът Петър Антов – Момчил Сирашки ще заложи на 10-12 свои възпитаници.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...