Акценти
Начало / Последни новини / Борба! Изобор /Плевен/ първи в Самоков

Борба! Изобор /Плевен/ първи в Самоков

Изобор /Плевен/ спечели първото място в плейофите на отборната лига по борба класически стил при кадетите. Така състава на треньорите Петър Антов и Момчил Сирашки се класира за финалите на държавното отборно първенство. /През миналата година плевенския тим бе на второ място./ Схватките се проведоха в Самоков под зорките погледи на президентът на Българската федерация по борба Валентин Йорданов, кметът на града Владимир Георгиев, много шампиони от световни и европейски първенства. Съперници на плевенския тим бяха тимовете на Левски /София/ и домакините от Рилски спортист. Именно последните и плевенчани откриха надпреварата. Селекцията на Изобор спечели с 55:46 точки. Кулминацията бе двубоя на плевенчани с Левски, който трябваше да определи победителя в групата. Адмирации за тандема Антов – Сирашки, които гросмайсторски подредиха състезателите си в конкретните категории. Изключително далновиден се оказа хода с качването на Иво Илиев /58 кг/ в горната категория – до 63 кг. В нея плевенския борец надви шампиона й от последните три години. Съотборниците му също се справиха и Изобор спечели с 43:41 срещу предварително считания за фаворит тим на Левски. Подобен успех отдавна не е имало в този спорт в Плевен. Кадетите обаче за пореден път доказаха, че плевенската борба се възражда.

„Доволни сме от момчетата. Упорития труд, който положиха през последните месеци е реализиран. Преди две седмици Иво Илиев и Цветан Сирашки станаха шампиони от държавното лично първенство, а Николай Дзезов вицешампион. Сега победиха най-силния отбор в България – Левски /София/. Това е отбора еталон – имат хомогенен състав – 30 състезатели в тази възраст, а ние само 12. Въпреки това ги победихме“, коментира Петър Антов. Как го постигна плевенския тим?

„Освен с упорития труд на състезатели и треньори, и благодарение на усилията на президента на клуба Володя Вълков, секретаря Цоло Божилски и спонсорите, които подсигуриха подготовката. Но това състезание вече е история. Продължаваме напред. Подготовката ни е насочена към по-високи цели – участие на наши борци в европейско и световно първенство“, категоричен е Антов.

Снимка: bul-wrestling.org

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...