Начало / Здравеопазване / Болницата  в Левски има нов кувьоз от кампанията „Капачки за бъдеще“

Болницата  в Левски има нов кувьоз от кампанията „Капачки за бъдеще“

Нов кувьоз дариха на болницата в Левски основателите на  кампанията „Капачки за бъдеще“ – Лазар Радков и Мартина Йорданова. Ръководството на лечебното заведение и кметът на община Левски Любка Александрова приеха  с огромна благодарност дарението и приветстваха  благородната кауза. Болницата в Левски е едно от седемте общински лечебни заведения в страната, които получиха дарение от кампанията „Капачки за бъдеще“.

„Благодаря ви за каузата, за идеята и  вниманието към малките болници, което променя тяхната съдба. Изключително ценната за нас  придобивка ще  подобри  условията при отглеждането на бебетата. Тя дава надежда на целия персонал и кураж да продължи да работи с необходимия хъс и ентусиазъм”, каза управителят на МБАЛ – Левски Евгения Иванова.

С новият кувьоз в АГО вече ще може да се предоставя по-добра медицинска помощ на нуждаещите се малки бебенца. За здравето на новородените при необходимост ще има адекватни грижи и ще се работи по-спокойно, каза завеждащият отделението д-р Петков. В отделението се раждат над 100 бебета годишно.

Кметът на община Левски Любка Александрова изрази радостта си, че в тази благородна кампания в Левски са се включили малки и големи, и освен материална, това е духовна придобивка за града. Александрова отбеляза, че кампанията е иззела функциите на Министерството на здравеопазването в не малка степен.

Лазар Радков и Мартина Йорданова споделиха опита си да бъдат полезни през изминалите години  с доброволчеството, като форма за постигане на локални , а с това защо не и глобални промени за подобряване на качеството на живот . Те работят  да бъдат не само полезни ,но и пример за хората и държавната администрация.

Кампанията, която вече набира скорост с много последователи, открива пред Лазар Радков и Мартина Йорданова шокиращи факти, но им  дава и  надежда ,че промяната към по-добро започва от всеки. Времето, енергията и усилията, вложени за  благородно дело превръщат в празник   резултата от постигнатото.

В момента тече мащабно проучване  на кампанията „Капачки за бъдеще“ за нуждите на  здравните заведения в страната.

Прочетете също:

Децата до 14 години ще пътуват с безплатни карти в градския транспорт

От 1 февруари децата до 14 навършени години в Плевен вече ще пътуват безплатно по ...