Акценти
Начало / Последни новини / Боксов клуб „Александър Владимиров“ с модерен комплекс в Луковит

Боксов клуб „Александър Владимиров“ с модерен комплекс в Луковит

Новооснования клуб по бокс в град Луковит на името на плевенчанина – световния шампион за професионалисти Александър Владимиров вече има комплекс по последна дума на модата в този спорт. Официалното й откриване ще стане в средата на този месец. Новото бижу ще предлага всичко необходимо за подготовка на боксьори от най-висок ранг. То представлява напълно затворен кръг – зала за тренировки с всички необходими уреди и пособия, леглова база – първоначално за 15 души /при заявен интерес може да се увеличи броя на местата/ и столова.

Освен всекидневна подготовка на местните състезатели, в новия комплекс ще могат да се провеждат и съвместни лагери  с други състави. Условията отговарят и за подготовка на националните и клубни отбори.%d0%b1%d0%be%d0%ba%d1%81-%d0%b1%d0%ba-%d0%b0%d0%bb%d0%b5%d0%ba%d1%81%d0%b0%d0%bd%d0%b4%d1%8a%d1%80-%d0%b2%d0%bb%d0%b0%d0%b4%d0%b8%d0%bc%d0%b8%d1%80%d0%be%d0%b2-%d0%bb%d1%83%d0%ba%d0%be%d0%b2%d0%b8

Изграждането на комплекса е дело на местния бизнесмен Тошко Иванов, кмета на град Луковит Иван Грънчаров и Общинския съвет. Всички извършени дейности са координирани лично от Александър Владимиров.

Плевенската боксова легенда установи тесни контакти с приятелите на бокса в Луковит в началото на месец май тази година. От Великден до Гергьовден /6 май – Ден на Луковит и храмов празник на храм „Св. вмч. Георги“/ 12 боксьори от БК Мизия 80 /Плевен/ проведоха подготовка за предстоящите тогава първенства. Огромният интерес от жителите на градчето не подмина и кмета Иван Грънчаров, който прие в кабинета си целия състав на плевенския клуб. В хода на разговора той е поканил Александър Владимиров и отборът му да направят демонстративна тренировка в центъра на града. Провеждането й предизвика еуфория у хората. От там се роди и идеята за основания по-късно БК „Александър Владимиров“.

„Главният „виновник“ за всичко това е бизнесмена Тошко Иванов. Нещата вървят отлично. Вече имаме около сто членове, като най-радостното е, че 80 процента от тях са деца. При посещението ми преди време в Българската федерация по бокс споменах на ръководството за намеренията ми в Луковит. Много се зарадваха. Сега ще ги поканя да видят в завършен вид новия комплекс“, коментира Владимиров.

Снимки: box-lukovit.com

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...