Акценти
Начало / Последни новини / Бойко Цветков е новият директор на ДЮШ на Спартак /Плевен/

Бойко Цветков е новият директор на ДЮШ на Спартак /Плевен/

Бившият старши треньор на мъжкия футболен отбор на Спартак /Плевен/ – Бойко Цветков е новият директор на детско-юношеската школа /ДЮШ/ на клуба. По решение на спонсора Иван Динов, днес той се завръща на работа в клуба само няколко месеца след като бе освободен от него. Цветков бе начело на представителният тим от лятото на 2013 до есента на 2015 година. Под негово ръководство през сезон 2014/2015 Спартак спечели първото място в Северозападната В група и се изкачи в Б група. Преди това спечели промоция за В група като треньор със Сторгозия /Плевен/. Работил е и с юношите на Спартак и ФК Плевен-Атлетик 2004. Като футболист е играл за родния си Спартак /Плевен/ и Етър /Велико Търново/.
Бойко Цветков е роден на 2 март 1971 година.

Новите му задължения са да ръководи всички възрастови формации в ДЮШ.

„Правим първи крачки за истинско възраждане на школата. Заедно с треньорите имаме една цел – да работим за развитието на млади футболни таланти. Имам ясна концепция и правила, които ще следваме. Ще изисквам и добра координация между треньорите от школата и ръководството на клуба. Въпреки лошите терени ще вложим всичко, за да имаме положителни резултати в работата“, коментира Цветков.

Днес той проведе първа сбирка с треньорите на различните гарнитури и определи, кои ще са водачите им. Момчил Челестинов ще е треньор на юношите старша възраст. Цветомир Младенов запазва поста си на юношите младша възраст – U17. Ботьо Ботев ще води U15. Илич Митранов е начело на междинната група /родени 2003 г./. Момчил Челестинов ще тренира и децата от Футбол 9. Илия Войнов ще учи най-малките – Футбол 7.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...