Начало / Общество / Бойко Борисов обяви в Долна Митрополия: До 6 май възстановяваме военновъздушното училище

Бойко Борисов обяви в Долна Митрополия: До 6 май възстановяваме военновъздушното училище

До 6 май, когато дойдете на парада в София, трябва да има военновъздушно училище, тези думи на премиера Бойко Борисов пред курсантите от факултет „Авиационен” в Долна Митрополия бяха посрещнати с аплодисменти.

Преди това премиерът Борисов проведе среща с вицепремиера и министър на отбраната Красимир Каракачанов и началника на отбраната генерал Андрей Боцев в Долна Митрополия по повод искането за възобновяване на статута на факултет „Авиационен“ и възможността за развитието му във Висше военновъздушно училище, каквото е било до 2002 г.

„Тази година ще се дадат милиарди за въздушните сили. Няма логика да се дадат толкова пари за самолети, ако наземният състав, пилотите, поддръжката не са подготвени за тях”, каза премиерът по време на кратката среща в Долна Митрополия.

Премиерът Бойко Борисов разпореди на ръководството на Министерството на отбраната да стартира процедурата по възстановяване на статута на Висшето военновъздушно училище в Долна Митрополия, така че най-късно до 25 април да бъде прието с решение на Министерския съвет, а след това да се гласува и от Народното събрание. За да можем до 6 май да кажем, че сме възстановили военновъздушното училище в Долна Митрополия, обяви премиерът.

В изказването си пред ръководството, преподавателите и курсантите на факултета „Авиационен“ министър-председателят Борисов подчерта, че са необходими мерки обучените у нас пилоти да останат да работят в България. Той акцентира и върху това, че този месец ще бъдат направени няколко копки за магистрала „Хемус” , за да може да се пътува спокойно.

Министър –председателят Бойко Борисов пристигна днес със самолет на летището в Долна Митрополия и беше посрещнат с военни почести. Заедно с него бяха министърът на отбраната Красимир Каракачанов и  началникът на отбраната генерал Андрей Боцев.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...