Акценти
Начало / Спорт / Бойкот в „Спартак“ заради пари

Бойкот в „Спартак“ заради пари

Играчите на ФК „Спартак“ /Плевен/ днес са обявили, че  няма да играят в следващия кръг на шампионата в „Б“ група срещу „Видима“ – Раковски в Севлиево. Причината за обявения бойкот е, че футболистите днес не са получили очакваните заплати. Получените суми били далеч по-малко от очакваните.
Футболистите са обявили, че утре ще се явят на обичайната тренировка, тъй като бойкотът е за предстоящия през уикенда мач с  „Видима“.
Според Кирил Тодоров – председател на борда на директорите, футболистите са получили всичко, което имат да получат по договор. По думите му, напрежението е дошло от това, че играчите имали договорка със старото ръководство за някаква сума. „Ние обаче имаме документи и може да покажем, че сме изплатили всичко. Нямаме намерение да даваме нерегламентирани пари и да нарушаваме законите на страната. Изплатили сме и бонусите /по 300 лева/ за победата над аутсайдера Септември /Симитли/. Искаме да даваме пари за резултати. Обещали сме за влизане в „А“ група доста голяма сума. В събота отборът по традиция ще е на лагер в хотел „Кайлъка“, който вече е платен. Осигурен е и автобус за феновете ни за Севлиево. По време на самия лагер ще изплатим и премията от по 200 лева за равенството с Шумен, което за целите ни, си е като загуба“, каза Тодоров.

Прочетете също:

Състезатели на „Спартак Плевен ХХ” с Купа „Млади надежди” от едноименния шахматен турнир

Състезатели на шахматните клубове „Спартак Плевен XXI”, „Плевенски Гамбит“ и „Троян“ участваха в детски турнир ...