Акценти
Начало / Култура / Божидар Чапанов сред допуснатите за участие в Националния бардфест Ловеч 2014

Божидар Чапанов сред допуснатите за участие в Националния бардфест Ловеч 2014

китара

Плевенският изпълнител Божидар Чапанов е сред десетимата, допуснати до участие в тазгодишното издание на националния бардфест в Ловеч. Другите участници са Калин Найденов, Лили Друмева, Денчо Владимиров, Антон Костадинов, Ирина Жекова, Дует „Келтик” – Геновева Цандева и Бойчо Иванов, Дует „Тюркоаз” – Галина Москова и Валентин Ангелов,Вълко Мишев и Владо Любенов.

Тази година за първи път участниците бяха определени чрез предварителен подбор, в който кандидатите представиха две песни, като едната задължително трябваше  да е нова авторска, изразяваща активна гражданска позиция.

Бардфестът Ловеч – 2014 ще се проведе ще се проведе на 5 и 6 септември. Тази година фестът е посветен на 90-годишнината от рождението на Булат Окуджава.

Културната проява се провежда от 2001 г. насам. Организира се от Община Ловеч и има за цел да популяризира авторското и интерпретаторското изпълнение на поетите  с китара. Досега на сцената в Ловеч най-новите си песни са изпели към 500 бардове. Статуетката на организаторите са получили 12 творци. В годините фестивалът няма конкурсен характер, наградният фонд е само израз на признание на творческите изяви на изпълнителите и мотивация за по-доброто им представяне. Регламентът беше променен за 13-тото му издание миналата година с въвеждането на конкурсната програма редом с концертната.

Тази година в концертната програма ще се представят и гост-изпълнители. Една от вечерите ще бъде посветена на Булат Окуджава. На фестивала ще бъдат представени и изявени български поети.

Прочетете също:

Водещи солисти на сцената на Международния фестивал за маримба и ударни инструменти – Плевен’2023 (програма)

От 4 до 9 юли в Плевен ще се проведе седмото издание на Международния фестивал ...