Акценти
Начало / Култура / Богати на събития бяха Панаирни дни Гулянци – 2019

Богати на събития бяха Панаирни дни Гулянци – 2019

С културни, спортни и развлекателни събития бяха изпълнени трите панаирни дни в Гулянци. Начало на тридневните тържества – от 31 май до 2 юни, даде кметът на Община Гулянци Лъчезар Яков. При откриването той отбеляза, че община Гулянци се развива във всички сфери и общата работа на ръководство, администрация, институции и граждани в посока поддържане на дейността на училища, читалища, отбори и клубове дава резултат.

Тържественото начало бе последвано от концерт с участието на съставите към НЧ „П. Р. Славейков 1923” – Гулянци, деца от ДГ „Незабравка”, професионалните изпълнители от Гулянци – Красимира Красимирова, Стефани Борисова, Бисерка Венкова и Огнян Янчев.  Първият панаирен ден завърши с  концерта на победителите от „Х фактор 2017” – 4MAGIC.

На 1 юни изявите бяха посветени на Международния ден на детето. Община Гулянци, НЧ „П. Р. Славейков 1923” гр. Гулянци, МКБППМН гр. Гулянци и ЦОП гр. Гулянци организираха културни и спортни събития за момичета и момчета от всички възрасти и от всички населени места на общината.  В детското утро „Децата на Гулянци пеят, творят и мечтаят” с песни, танци и стихове се изявиха малчуганите от детските градини в Гулянци и Милковица, ДТС при читалище с. Милковица и десетки индивидуални изпълнители.

През целия ден на Спортния комплекс в града се провеждаха турнири и състезания – по шахмат, тенис на корт и футбол,  с участието на ученици от различни възрасти. Спортистите демонстрираха умения, ловкост и добра подготовка, а публиката се наслади на изключителен феърплей, положителни емоции и спортни страсти.

Екипът на ЦОП гр. Гулянци забавлява малките и големи гости на спортния комплекс с увлекателни игри. Всички деца, които участваха в концертната и спортната програма на 1 юни, получиха подаръци от Община Гулянци.

В рамките на Панаирни дни Гулянци се проведе футболна среща между действащия отбор и ветераните на ФК „Вихър” гр. Гулянци.

Кметът на общината Лъчезар Яков награди победителите в турнирите и футболните срещи с купи и медали „Панаирни дни Гулянци”.

Подобаващ финал на втория панаирен ден сложи концертната програма в центъра на градас участието на танцова формация „Плетеница” – Плевен, и легендата на сръбската музика Бобан Здравкович.

На 2 юни, на пл. „Свобода” се проведе традиционният за Панаирните дни Събор на народното творчество. Събитието е с над 15 годишна история и събира певци, танцьори и инструменталисти от общината и областта в един своеобразен празник на българския фолклор и традиции.

Кметът на общината Лъчезар Яков връчи на Зинка Габърска – дългогодишен учител, общественик и художествен ръководител на десетки хорове и певчески състави от Гулянци, почетен плакет и значка за принос към културата на община Гулянци.

 

 

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...