Акценти
Начало / Култура / Богата програма за Празниците на изкуствата „Парцалев 2015”
Print

Богата програма за Празниците на изкуствата „Парцалев 2015”

Четиридневна, наситена с прояви програма, подготвят от Община Левски  за Празниците на изкуствата „Парцалев 2015”.

Празниците ще започнат на 15 юни с прожекция на театралната постановка „Вестникар ли?” с участието на Георги Парцалев. Официалното откриване ще е същия ден от 19 часа, след което Театрално-музикален център – Разград ще представи постановката „Годеж” с участието Александър Кадиев.

В следващите дни жителите и гостите на Левски ще могат да гледат филмите „Любимец 13” и „13-та годеница на принца”, постановката „Зех тъ, Радке” на Общински драматичен професионален театър Видин, „Играем Шекспир” по пълните събрани съчинения от Джес, Адам и Даниъл на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен, „Вечеря за глупаци” от Франсис Вебер  на Театър „Харизма класик Ко” при читалище „Съгласие – Дебелец”, а местното читалище ще се включи в празниците с представлението „Всичко остава в семейството” от Рей Куни.

В програмата са предвидени и няколко прожекции на театрални постановки с участието на Георги Парцалев. В салона на читалището ще бъдат прожектирани „Криворазбраната цивилизация” и „Милионерът”.

От 18 часа на 17 юни  ще бъде презентацията на книгата „Малки спомени за големия Парцалев” и срещата с нейния с автор Звезделин Минков. Срещата ще е в салона на читалището.

Празниците на изкуствата тази година са посветени на 90 години от рождението на Георги Парцалев и на 70 години от обявяването на Левски за град.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...