Начало / Култура / БНТ с директни включвания от Плевен на 3 март

БНТ с директни включвания от Плевен на 3 март

С преки включвания от Плевен БНТ ще отрази честването на Националния празник – 3 март, в нашия град.

Тържественият ритуал по повод 141 години от Освобождението на България ще започне в 11.00 часа на пл. „Възраждане”.

Празничният концерт е от 12.00 часа в ДКТ „Иван Радоев”. В него ще участват „Ева квартет”, инструментална формация „Арта”, солисти на „Мистерията на българските гласове”, Ансамбъл „Филип Кутев” и оркестъра за народна музика на БНР.

Съпътстващата програма по повод Трети март започва днес с откриване в 11 часа на изложба от Националния конкурс за детска рисунка „Освобождението” и награждаване на победителите. Изложбата е подредена в Панорама „Плевенска епопея 1877”.

 На следващия ден инициативите продължават с изложба „Възпоменателни знаци за Освобождението”, част от проекта „Уникални реликви от българското Възраждане и национално Освобождение”. Откриването е от 11.00 часа, на 28 февруари в къща музей „Цар Освободител Александър II”.

Панихида по повод 138 години от гибелта на Цар Освободител Александър II ще бъде отслужена на 1 март, петък, от 11.00 часа в Параклис мавзолей „Св. Георги Победоносец”. Ще участва Общински хор „Гена Димитрова” с диригент Анелия Дечева.

 В програмата на 3 март е включено и Националното първенство по ориентиране за купа „Трети март”, то започва в 10.30 часа в неделния ден от центъра на с. Къртожабене.

Прочетете също:

Предстои избор на превозвачи по четири автобусни линии от квотата на Община Плевен

Да бъде обявена обществена поръчка за превоз на пътници по автобусни линии от републиканската, областната ...