Акценти
Начало / Общество / Близо 80 хиляди месечни винетки има в дистрибуторската мрежа

Близо 80 хиляди месечни винетки има в дистрибуторската мрежа

От агенция„Пътна инфраструктура“ съобщиха, че 80 хиляди месечни винетки за леки автомобили има в момента в дистрибуторската мрежа. Агенция прави това уточнение по повод  некоректна и манипулативна информация в столична медия.

В АПИ не са постъпвали сигнали за липсващи месечни или каквито и да било стикери за леки автомобили през летния сезон. От агенцията твърдят, че ако е имало бензиностанция, в която в конкретния момент са липсвали месечни стикери то вероятно, не е подадена своевременно заявка за доставка. Също така държат да уточнят, че при подаването на навременна заявка, тя се изпълнява в максимално кратък срок. Обектите нямат ограничения за изпращане на заявки, такива могат да се подават всеки ден.

Този петък,  както е по график  ще бъдат предостави на дистрибуторската мрежа допълнителни още 10 000 бр. месечни винетки, 200 000 бр. седмични и 200 000 бр. дневни стикери за камиони. За последната седмица най-търсеният стикер от шофьорите на леки автомобили е седмичният. В последната седмица на юли са продадени над 97 хил. седмични винетки за леки автомобили.

За миналата година статистика на АПИ сочи, че през летните месеци – юни, юли и август, средно месечното потребление на винетките е било около 40 хиляди, а година по-рано техният брой е бил  37 хиляди.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...