Начало / Общество / Близо 60 деца се включват в конкурса, посветен на оперната прима Гена Димитрова

Близо 60 деца се включват в конкурса, посветен на оперната прима Гена Димитрова

Близо 60 деца ще се включат в конкурса за изпълнители на народни песни, организиран от Сдружение „Артилерия – ген. Владимир Вазов” в Плевен. Това съобщи днес пред медиите председателят на Сдружението о.р.подп.инж. Радослав Георгиев. Конкурсът се посвещава на 75 години от рождението на оперната прима Гена Димитрова, а в надпреварата участват деца на възраст от 6 до 11 години, разделени в три възрастови групи – 6-7 години, 8-9 години и 10-11 години.

Към днешна дата заявка за участие са дали три детски градини – ОДЗ „Зорница“, ОДЗ „Първи юни“ и ЦДГ „Иглика“, както и шест училища – НУ „Патриарх Евтимий“, НУ Христо Ботев“, НУ „Единство“, Ну „Отец Паисий“, ОУ „Климент Охридски“ и СОУ „Евлоги Георгиев“ – Тръстеник. Общо 56 деца от тези детски и учебни заведения ще се включат в конкурса.

Организатори на конкурса са Сдружение „Артилерия“ съвместно с Младежки общински парламент с председател Бисер Велиев от ГПЧЕ – Плевен и подкрепата на пенсионерски клуб „Мизия“.

Награди са подсигурени за първите три места във всяка от възрастовите групи – грамоти и подаръци. От името на Българската православна църква отец Христо и отец Михаил от храм „Свети Николай“ в Плевен са подготвили като подаръци евангелие за деца и икони.

Конкурсът ще се проведе на 27 април от 14:30 часа в зала „Катя Попова” в Плевен. Освен участниците в надпреварата, за доброто настроение на публиката ще се погрижат децата от фолклорната група на ОУ „Климент Охридски“, а с танци и песни ще се представят учениците от ПГ по туризъм „Алеко Константинов“.

Петчленно жури пък ще оценява изпълненията на участниците. Негов председател ще е музикалният педагог Митко Димитров. Членове на журито са диригент от Северняшкия ансамбъл, представителят на Сдружението Величко Бенеков, Бисер Велиев от Младежкия парламент и Галина Тончева от пенсионерския клуб. Те ще излъчат и големият победител в конкурса, който ще бъде избран сред тримата победители в отделните възрастови групи. Голямата награда е приз „Плевенско славейче 2016“, сподели Радослав Георгиев. Тя ще бъде връчена след повторно изпълнение на тримата победители в отделните категории.

Председателят на Сдружението се похвали, че редът и сигурността в залата са подсигурени, а за спокойствието на всички присъстващи, ще присъства и медицинско лице.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...