Акценти
Начало / Образование / Близо 500 кандидат-медици днес се явяват на предварителен изпит по химия в Плевен

Близо 500 кандидат-медици днес се явяват на предварителен изпит по химия в Плевен

Над 500 кандидат-студенти се явяват днес на предварителен изпит по химия в Медицински университет – Плевен. За първа година висшето училище организира предварителни конкурсни изпити за специалността медицина. Предварителната изпитна сесия започна с изпит по биология на 13 април, днес кандидатите за медици се явяват на втория задължителен изпит – този по химия.

Кандидатите, които се явяват на предварителната сесия имат право да се явят и на редовната, като в класирането ще участват с по-високата оценка, обясниха от университета. От там обърнаха внимание, че кандидат-студентите, които са удовлетворени от оенката от предварителните изпити и са решили да не се явяват на редовната изпитна сесия през юли, задължително трябва да подадат документи за кандидатстване в периода 24–30 юни 2013 г. и да посочат своите желания за участие в класирането по специалности.

Предварителна изпитна сесия в Медицински я университет в Плевен беше проведена и за бакалавърските програми на факултетите „Здравни грижи”, „Обществено здраве” и в Медицинския колеж.

Прочетете също:

Образователни игри и творчески занимания за децата в РИМ – Плевен

 Регионален исторически музей – Плевен  и тази година ще организира  инициативата „Лято в музея”, която ...