Акценти
Начало / Крими / Близо 3 000 къса контрабандни цигари задържаха полицаи за ден в Плевнско

Близо 3 000 къса контрабандни цигари задържаха полицаи за ден в Плевнско

9011-цигариНа 22 април  при полицейска акция по линия „Акцизни стоки”, извършена в село Бреница, Плевен и село Глава, са открити и иззети 146 кутии цигари без бандерол или общо 2 920 къса контрабандни цигари.

В Бреница акцията е извършена от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен и Първо РУП – Плевен. В  заведение, с продавач  42-годишен мъж от  Бяла Слатина,  е констатирано, че в обекта се съхраняват 22 бр. кутии с цигари без акцизен бандерол от различни марки. При извършена последваща проверка на паркиран пред заведението лек автомобил, собственост на мъжа, са установени още 100 бр. кутии цигари без бандерол. Лицето е заявило, че намерените в търговския обект и автомобила акцизни стоки са негови и ги е предал с протокол за доброволно предаване. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Кнежа. По случая е образувано бързо производство, съобщават от пресцентъра на МВР – Плевен.

Същия ден за времето от 09:00 до 11:30 часа в Плевен е проведена акция от полицейски служители от отдел „Криминална полиция“ при ОДМВР – Плевен. В хода на операцията e извършена проверка на търговски обекти и физически лица. С протокол за доброволно предаване 47-годишен мъж от с. Буковлък е предал 10 бр. кутии с цигари без акцизен бандерол. Предстои съставяне на акт по Закона за АДС.

Около 11.00 часа на 22 април е извършена проверка в магазин в с. Глава. В обекта,  собственост на едноличен търговец, с управител  55-годишен мъж от същото село, са намерени и предадени с протокол 14 бр. кутии цигари  без български акцизен бандерол. По случая е образувана полицейска проверка.  Работата продължават служители на РУП – Червен бряг.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...