Начало / Общество / Близо 280 хил. лв. за премахване на нерегламентирани сметища е разплатила Община Плевен

Близо 280 хил. лв. за премахване на нерегламентирани сметища е разплатила Община Плевен

От началото на годината Община Плевен е разплатила близо 280 хил. лв. за премахване на нерегламентирани сметища на територията на общината и за почистване на публични пространства. Това съобщиха от общинската администрация, след като за пореден път служители по чистотата почистиха Водната каскада и прилежащите и зони от наноси и битови отпадъци.

Средствата, разходвани за тези дейности, може да се насочат за ремонт на улици и тротоари, обновяване на зелени пространства или в подобряване качеството на градската среда, коментираха от администрацията и напомнят на гражданите, че от всички зависи дали практиката с изхвърлянето на боклуци на нерегламентирани места ще бъде прекратена и ще се стремим да поддържаме по-чиста околна среда.

При извършен обход от РИОСВ – Плевен са установени още няколко нерегламентирани замърсявания със смесени битови отпадъци на територията на община Плевен. Предвидени са суми за тяхното почистване през следващата седмица и ще се предприемат мерки и действия по предотвратяване на повторно замърсяване.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...