Начало / Здравеопазване / Близо 22 400 лева събра благотворителният бал на Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен

Близо 22 400 лева събра благотворителният бал на Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен

22 360 лева събра Пролетният благотворителен бал на Фондация „Св. Иван Рилски” – Плевен, който се проведе снощи в ресторант „Ростов“ в Плевен. Сумата беше събрана от дарителски куверти и дарения – 12 470 лв., от благотворителен търг – 7 800 лв., и от томбола – 2 090 лв. Събраните средства са за  безплатни зъбни протези за възрастни и социално слаби хора и за осигуряване на силиконови импланти на жени с карцином на гърдата.

Сред гостите, които уважиха събитието бяха представители на бизнеса, на политическия, медицинския и културен елит, магистрати.  Гости на благотворителното събитие бяха кметът на Община Плевен Георг Спартански, Мартин Митев – председател на Общински съвет Плевен, Петя Василева – зам.-председател на Общински съвет – Плевен и учредител на Фондация „Св. Иван Рилски“, както и кандидатите за депутати Ивайло Московски,  Владислав Николов, Ралица Добрева, д-р Калин Поповски, Антон Георгиев, общински съветници, представители на Ротари клуб Плевен, Вяра Савова  и др.

Людмила Йовчева, Школа по спортни танци „Зорая“ и Танцова формация към Клуб „Веселяци“ зарадваха гостите със своите изпълнения и внесоха много свежест и добро настроение. Водеща на събитието беше Гергана Дончева.

В благотворителния търг участваха творби на Красимир Савов, Илиан Ангелов, Румяна Живкова, Искра Стефанова, авторски фотографии на д-р Елиза Георгиева, дамско облекло на Модна къща „Коралия“ с дизайнер Венета Василева и др. Д-р Георгиева, управител на Фондация „Св. Иван Рилски“ обяви, че сумата от 500 лв. от продажбата на един от предметите в търга  ще се преведе за лечението на д-р Цветан Маринов, специалист УНГ от Плевен.

Най-голям дарител на вечерта стана Мартин Митев, който купи икона на Христос за 3 300 лв. Иконата е дело на Красимир Савов и е изработена върху 400-годишно дърво от пода на Рилския манастир. Кметът Георг Спартански също се включи в търга. Той купи картина на плевенския художник Илиан Ангелов за 200 лв.

„Тази година Фондация „Иван Рилски-Плевен” празнува пет години от създаването си. За тези години успяхме да дарим 960 зъбни протези – това са 960 върнати усмивки. Финансирали сме 8 реконструктивни операции на жени с карцином на гърдата. Чувството, когато даряваш усмивка, надежда, симетрия на тялото, добро – то няма израз в думи”, сподели в началото на благотворителната вечер д-р Елиза Георгиева, учредител и управител на Фондацията и изказа сърдечната си благодарност към всички, които са съпричастни и подпомагат тяхната кауза.

На финала на вечерта се проведе и дарителска томбола, в която бяха раздадени много награди, предоставени от спонсори на събитието и дарени на  фондацията.

Прочетете също:

В ОУ „Васил Левски” в Плевен почетоха паметта на патрона си

Пред  паметника на Васил Левски в двора на едноименното училището в Плевен днес се проведе ...