Акценти
Начало / Общество / Близо 200 000 лева за ремонт на детски площадки са похарчени от общинския бюджет

Близо 200 000 лева за ремонт на детски площадки са похарчени от общинския бюджет

187 983 лв. от бюджета на Община Плевен е похарчен за ремонт на детски площадки от  2015 година до средата на 2017 г. Това съобщи днес на редовното оперативно заседание кметът Георг Спартански. Поводът са отново множеството сигнали от граждани за счупени съоръжения и повредена противоударна настилка на площадките, където играят децата.

През 2015 г. година за отстраняване на щети, нанесени от вандалско отношение по съоръженията, са похарчени 54 150 лв.. През 2016 г. сумата набъбва почти двойно – до 110 777 лв. Само за седемте месеца на тази година от общинския бюджет за ремонт на детски площадки са заделени малко над 23 000 лв.

Това са пари на плевенския данъкоплатец, които са изтекли буквално в тоалетната чиния, вместо да бъдат вложени за облагородяване на градската среда, коментира Спартански.

Той не подмина и темата за изхвърлянето на отпадъци извън кошчетата и контейнерите за смет. Докато се държим като прасета, ще живеем в кочина, не за първи път отбеляза той, като подчерта, че договорите на фирмите за сметопочистване не включват оборка около съдовете за смет.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...