Начало / Общество / Близо 200 тоалета на родни дизайнери ще бъдат показани в Коледния “Парад на модата”

Близо 200 тоалета на родни дизайнери ще бъдат показани в Коледния “Парад на модата”

Четирима са дизайнерите, които ще направят своя дебют в Коледното издание на шоу-концерт-спектакъла “Парад на модата”. Това обяви днес Георги Ангелов, чийто са идеята, режисурата, постановката и хореографията. Проявата е под патронажа на кмета на Община Плевен проф. д-р Димитър Стойков, а  организатори са Общината, Сдружение “Плевенски обществен фонд “Читалища”, Читалище “Лик”.

53-то поред издание ще е разделено в две части, разказа Ангелов. Първото ще е мода за всички възрасти – за по-младите, за децата, за бъдещите майки, като няма да са пренебрегнати и дамите на средна възраст. Във втората част на Парада на модата ще бъдат показани изцяло официални облекла. 12 са общо дизайнерите, които се включват в Коледния шоу-спектакъл, четирима от тях за първи път стъпват на плевенска сцена.

С колекция плетиво и трико за всички възрасти, с които може да се появите както на улицата, така и на непретенциозни коктейли ще се представи тази година дизайнерски център “Ариес Уникат” на Светла Димитрова. Колекцията на Димитър Кръстев ще е шарена, с всички цветове, които може да видите в природата. Теодора Кьосева ще се представи с официални облекла, Боряна Горанова отново идва в Плевен с колекция от официални облекла с подходящи аксесоари към тях, част от които са изработени от плевенската дизайнерка Мария Църкова. Николина Евстатиева ще покаже колекция изцяло в бяло с нестандартни решения, подходящи както за коктейли, така и за по-смели булки.

Дебют в Парад на модата прави Силвия Стоянова, която идва с колекция от официални облекла. Рокли като за връчването на “Оскар”-ите с платове от Милано е изработила пък Жана Кошева. Сред дебютантите на плевенската модна сцена е и Анжела Гицова, която е завършила тази година образованието си и се представя с колекция от клубна мода. Галя Златева е избрала да се представи за първи път пред плевенчани с две колекции – официална детска и за по-едри жени, допълнена от разнообразни аксесоари.

С колекция облекла за дамите в офиса – палта, поли, панталони, сака, се завръща на плевенска сцена Милена Колева. Артстудио “Миллиел” с дизайнери Милица Илиева и Мариела Илиева се включват за втори път в Парада на модата, и този път няма да изневерят на стила си – ще покажат колекция ръчно плетиво за всеки ден и всяка възраст.

Дрехи с пластика, музика и осветление са съчетани в модния спектакъл, а темата за любовта е основната, призна Георги Ангелов. От Андреа Бочели през “Форинър” и “Пинк Флойд” до “Болеро” на Равел ще звучат на сцената, в дефилето пък ще се вплетат отново изпълнения на танцьори от клуб “Дъга”. Над 60 ще са общо участниците в шоуто, след края му плевенчани ще могат да си закупят колекциите, които са ги “грабнали”.

“Парад на модата” ще започне в 19.00 часа на 16 декември в ДКТ “Иван Радоев”. А в навечерието на Рождество Христово Георги Ангелов пожела на плевенчани и всички българи да преоткрият пътя към духовността, да са здрави, щастливи и да срещат всеки ден любов по пътя си.

Прочетете също:

Удължен е срокът за избор на съдебни заседатели за Окръжен и Районен съд – Плевен

Общински съвет – Плевен, взе решение да бъдат удължени сроковете по обявените допълнителни процедури за ...