Начало / Здравеопазване / Близо 200 деца от цялата страна, заченати ин витро, се събраха днес в Плевен

Близо 200 деца от цялата страна, заченати ин витро, се събраха днес в Плевен

Близо 200 деца, заченати ин витро или чрез друга терапия, събра на празник Плевенският ин витро център КИРМ „Св. Елисавета”. На 1 юни – Световния ден на детето, площадката пред Художествена галерия „Илия Бешков” в Плевен се изпълни с детски глъч и усмивки, песни и танци. От цялата страна дойдоха деца с колички – единични и двойни. Семейства от София, Варна, Русе, Разград, Монтана, Силистра, Стара Загора, Пловдив, Несебър, Бургас, Враца, Габрово, Перник, Троян, Велико Търново и Плевен доведоха своите рожби.

Малчугани, най-големите от които вече завършват втори клас, танцуваха и пяха заедно с талантливите момичета и момчета от вокална група „Арлекино” към читалище „Съгласие”с диригент Виолета Боянова. Малки и големи играха, пяха и  танцуваха заедно с DJ El Capitano в продължение на час и половина. Празникът завърши с българско хоро, на което се хванаха деца, родители и екипът на МЦ КИРМ – Плевен.

За втора година тържеството на Центъра бе уважено от кмета на Община Плевен – Георг Спартански. Той поздрави децата и техните родители за празника и им пожела да бъдат все така щастливи и усмихнати, да растат в игри и занимания. Да идват в Плевен всяка година на празника. Благодари на екипа на МЦ КИРМ – Плевен и лично на доц. д-р Емилияна Конова, за прекрасната инициатива„Дете на МЦ КИРМ Плевен”, защото децата се нуждаят от постоянни грижи, любов и внимание. „Децата са нашето бъдеще, те са нашата радост и гордост, ние трябва да се грижим първо за тях, и след това за всичко останало”, категоричен бе Георг Спартански.

 

 

Прочетете също:

Прокуратурата в  Плевен ръководи разследване за убийство на жена от съпруга ѝ

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследването по досъдебно производство за убийството на Д.М. на 42 ...