Акценти
Начало / Здравеопазване / Благотворителна инициатива „Дете на МЦ КИРМ Плевен” започна днес

Благотворителна инициатива „Дете на МЦ КИРМ Плевен” започна днес

Медицински център „Клиничен институт за репродуктивна медицина” Плевен днес постави началото на безсрочна благотворителна инициатива „Дете на МЦ КИРМ Плевен”. Новината съобщи  доц. д-р Емилияна Конова, Управител на центъра, в началото на Осмия детски празник, организиран от МЦ КИРМ. Всички деца на центъра, заченати след ин витро процедури или интраутеринни инсеминации, или родени, благодарение на терапия след загуби на плода, до навършване на 18-годишна възраст, при необходимост, ще получават безплатни консултации и изследвания от спецалисти на Центъра. Консултациите ще са в три направления: изследване и оценка на имунния статус, консултации с имунолог и профилактика на чести инфекции; консултации с лекар – специалист по диететика и хранене, оценка на метаболитния  статус и изработване на индивидуален хранителен режим при деца с наднормено тегло или други здравословни проблеми; консултации на децата и техните родители с детски психолог.

Безплатните имунологични изследвания и консултации с имунолог – доц. д-р  Емилияна Конова, д.м. и д-р Светла Блажева, ще се извършват в трите имунологични кабинета на МЦ КИРМ – в Плевен, Пловдив и Бургас. Безплатните консултации с диетолог – д-р Недка Добрева, ще се извършват в кабинетите в Пловдив и в Плевен, а безплатните консултации с психолог Анелия Рангелова – в центъра в Плевен.

На всяко дете, при раждането, ще бъде предоставена лична здравна книжка „Дете на МЦ КИРМ – Плевен“, с която родителите ще могат през годините да посещават трите центъра и съответните специалисти и в която ще се отразяват всички консултации и изследвания, за да се проследява здравния статус на детето.

Чрез тази инициатива, мисията на Центъра се разширява – идеята на екипа е не само да осигури раждане на дете, но след това – детето да расте здраво, обгрижено и спокойно, с добро физическо и емоционално здраве.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...