Акценти
Начало / Икономика / Близо 20 000 лева дава Община Плевен за нови кошчета и ремонти около малките фонтани

Близо 20 000 лева дава Община Плевен за нови кошчета и ремонти около малките фонтани

Нови, бетонни кошчета за смет ще сменят счупените метални съдове в центъра на Плевен. Над 50 кошчета ще бъдат подменени, които ще струват на общинския бюджет 10 000 лв. Това съобщи кметът Георг Спартански на оперативното заседание на местната администрация.

Други близо 10 000  лв. са заделени от бюджета на Община Плевен за ремонт на настилката около малките фонтани, която вече е на дупки от скокове върху нея с колелета, ролери и скейтбордове.

Кметът съобщи още, че дни след откриването на ремонтираната Градска градина вече има счупени пейки. На три от новите пейки са махнати дюбелите, с които са захванати.

По повод посегателствата върху обектите в центъра на града, ремонтирани по европроекти кметът съобщи, че са сформирани патрули от служители на Общинския инспекторат. Те ще обикалят по график както през деня, така и нощем докато бъдат поставени камери за постоянно видеонаблюдение. Стана ясно, че подготовката на обществената поръчка е към финал и след избор на изпълнител ще бъдат монтирани камери на 40 възлови точки в града. Освен вход-изходите към града, под постоянен видеоконтрол ще са обществени пространства.  Сигнал от камерите ще бъде подаван към контролен център и ще може да се реагира по-бързо при нарушение. Кметът уточни, че тези камери са извън наблюдателните устройства на възлови кръстовища в града, които се финансират с средства по европроект.

Прочетете също:

Община Плевен подписа с МРРБ споразумения за финансиране на три инфраструктурни проекта

Кметът на Община Плевен д-р Валентин Христов подписа с Министерството на регионалното развитие и благоустройството ...