Акценти
Начало / Култура / Близо 20 млади рецитатори участват в междуучилищен конкурс (видео)

Близо 20 млади рецитатори участват в междуучилищен конкурс (видео)

В Регионалния исторически музей в Плевен днес се провежда второто издание на междуучилищния литературен конкурс, организиран от НУ „Христо Ботев”.Тази година той е под мотото „Тоз, който падне в бой за свобода, той не умира” и се посвещава на Националния празник Трети март и на 85 години от създаването на училището.

Конкурсът откри най-малката участничка – Далия Пламенова от ДГ „Първи юни”. Тя изпълни стихотворението „Моята молитва” на Христо Ботев.

Близо 20 участници от плевенски училища и детски градини се включиха в организирания от НУ „Христо Ботев” конкурс.

Домакин на малките рецитатори беше Регионалният исторически музей. Неговият директор Володя Николов поздрави децата с предстоящия Трети март и им пожела успешно представяне. С поздрав към децата се обърна и директорът на училището Цветелин Горанов.

Междуучилищният литературен конкурс се провежда в няколко категории: индивидуално изпълнение на патриотично стихотворение, групово изпълнение на патриотично стихотворение и лично творчество. Участниците оценява жури в състав: Нина Дорошенко от отдел „Култура” в Община Плевен, Олга Петрова – началник на отдел в РИМ-Плевен, и Севдалина Цолеевска от РБ „Христо Смирненски” – Плевен.

Очаквайте резултатите от конкурса.

Прочетете също:

За 50-ти път в Плевен ще се проведе  лекоатлетическата щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“

Юбилейното 50-о издание на лекоатлетическа щафета и крос „Обиколка на Военноисторическите музеи“ ще се проведе ...