Акценти
Начало / Крими / Близо 10 кг незаконен тютюн иззети при акции в Плевен и Стежерово

Близо 10 кг незаконен тютюн иззети при акции в Плевен и Стежерово

тютюнНа 28 април 2015 година за времето от 10:30 часа до 14:30 часа в село Стежерово е проведена  полицейска операция от служители на РУ МВР – Левски по линия ограничаване на разпространението на акцизни стоки без бандерол.  В хода на акцията при извършена проверка  в частен дом, обитаван от 39-годишен, в стая са намерени 4,9 кг. насипен тютюн без акцизен бандерол. Мъжът е заявил, че  стоката е за лична консумация. Уведомен дежурен прокурор при РП Левски и Митница град Свищов. Тревистата маса е иззета с протокол от служители на митница – Свищов и ще бъде дадена за лабораторно изследване. По случая продължава работа Митница гр. Свищов.

Същия ден при проведена проверка в района на пазар в Плевен са установени две улични търговки от село Буковлък. От 31-годишна са иззети 2.300 кг насипен тютюн, а от 45-годишна – тютюн с общо тегло около 1,800 кг. Съставени са два акта за административни нарушения по Наредба № 14 на Общински съвет град  Плевен.

Прочетете също:

Прокуратурата в Плевен започна разследване за открити 9 млн. къса незаконни цигари на ГКПП Никопол

Под ръководството на Районна прокуратура-Плевен се провежда разследване по досъдебно производство за открито голямо количество ...